Följ oss

Pure Crusher – Kompakt enhet för återvinning av flaskor och burkar med pantsystem

Huvudidén med detta kompakta RVM system är att kostnadseffektivt komprimera återvinnbara flaskor och burkar oberoende av mängder vilket innebär besparingar inom hela logistiken. Spar av plats med ett mindre emballagebehov och därmed även spar av pengar. De flesta opressade emballage, som även transporteras, består ju mest av bara luft och är därmed inte effektivt. Med Pure Crusher enheten maximeras emballagen för transport och behovet av plats för ett fullt funktionerande RVM system minskar.

Pure smart crusher produkt familjen

Modell H (för HoReCa)

H-modellen är unikt designad för professionell användning i t.ex. barer och cafeterian. H-modellen har en kö-funktion för snabbhet och kö-funktionen är skalbar med inmatnings moduler som kan hantera upp till 200 enheter.

Modell C (för konsumenter)

Modellen för slutanvändaren är en väldigt snabb maskin designad utan kö-funktion. Den användarvänliga LCD pekskärmen vägleder användaren lätt och smidigt.

Med en QR kod, får konsumenten panten från systemet.

C-modellen är lämplig för t.ex. evenemang, bensinstationer och små företag var konsumenten kan använda RVM enheten egenhändigt.

Modell R (för fastigheter) bara i Sverige

Denna RVM maskin är lämplig för återvinnings faciliteter som ofta finns inom fastigheter som t.ex. våningshus. Detta möjliggör sk. in-house återvinning där enheten skapar QR-koden för återbetalningar inom pantsystemet. Behållaren kan hantera volymer från 60 liter upp till 1200 liter.

H-modellens funktionella animation

Kontakta oss

I samarbete med

Utrustningen är extremt pålitlig och långvarig men ifall det osannolika fallet att det uppstår problem med Crushern, har vi en on-site på plats garanti. Om det behövs, kommer vi och byter ut enheten till en helt ny inom 24 timmar.

Vem vi är?

Pure Recycle är ett start-up företag baserat i Tammerfors, Finland.

Företaget använder sig av ett flexibelt produktions system av eget design och våra människor är fulla av mod och uthållighet (”sisu” på finska).

I åratal drömde vi om att uppfinna ett mindre system för att hantera återvinningen av burkar och plastflaskor. Drömmen har nu gått i uppfyllelse i form av en smart, liten kostnadsbesparande innovation lämplig för all slags företag och offentliga platser. De länder som redan har fungerande pantsystem har betydligt bättre resultat, med både kvalitet och effektivitet när det gäller återvinning. Hoppeligen följer även andra länder med när vi går mot en grönare cirkulär ekonomi. De många utmaningar som finns inom återvinning av burkar och flaskor är pågående och miljontals ton av värdefullt material går förlorat med allt annat avfall. Pure Smart Crusher RVM-systemet är en kostnadseffektiv lösning som hjälper att hålla aluminium och plast borta från våra hav och natur. Utmaningen är på en global nivå därför är det bäst att göra utmaningen visuell för att se vart vi alla är på väg.

Kontakta oss

Hannu Lahtinen

Chief Executive Officer / Boardmember

Ville Laurila

Chief Visionary Officer

Kari Almen

Chief Operating Officer

+358440989809
kari.almen@purerecycle.fi

 

Marcus Toivonen

Design Engineer

Tuukka Pasanen

Technical Engineer

Toni Pohjalainen

Production Manager

Jari Pasanen

Advisor / Boardmember

Jonathan A Knight-Ellington

Regional Manager / Sweden

Komma i kontakt

5 + 6 =